Bekijk ook deze cases

No Pulp video player splash
Buus Logistics

Verhoogde efficiëntie, verlaagde de kosten en verbeterde klanttevredenheid. Wegvracht, luchtvracht en zeevracht in één programma.

No Pulp video player splash
MS Nail Studio

Veelzijdig reserveringssysteem met klant omgeving. Luxe beauty-behandelingen waar de muziek veranderd aan de hand van de voorkeur van de klant.

IML - Messe Logistik

Centraliseerde hun offertes, database en facturen in een alles-in-één systeem, waardoor ze tot 30% van de tijd van hun medewerkers bespaarden

Mac like buttons
No Pulp video player splash

Uitdaging

IML Messe Logistics, onder leiding van Managing Director Karma, stond voor operationele uitdagingen als gevolg van handmatige processen en het gebruik van Excel als database. Deze inefficiënties resulteerden in fouten, tijdverlies en een sterke afhankelijkheid van ervaren personeel. Ongelukkige klanten en een foutenpercentage van 10% bij de verzending van producten waren indicatoren dat het bestaande logistieke beheersysteem dringend moest worden verbeterd.

Oplossing

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft ons team een uitgebreid Transport Management Systeem (TMS) ontwikkeld met geïntegreerde boekhoudoplossingen, facturering, voorstellen, elektronische ondertekening en online betalingsacceptatie. Dit volledige TMS bood IML Messe Logistics een gecentraliseerd systeem voor offertes, databases en facturen, waardoor hun operaties werden gestroomlijnd en de efficiëntie aanzienlijk werd verbeterd.

Resultaat

De implementatie van het op maat gemaakte TMS resulteerde in een aanzienlijke vermindering van fouten en handmatige werklast. IML Messe Logistics zag een tot wel 30% daling in inzet van medewerkers, doordat processen werden gecentraliseerd, geautomatiseerd en geïntegreerd. Het gestroomlijnde systeem leidde tot verbeterde nauwkeurigheid, verhoogde klanttevredenheid en verbeterde algehele operationele efficiëntie.

Samenwerking

Onze samenwerking met IML Messe Logistics begon met een grondig begrip van hun eisen en een C-Level meeting om belangrijke uitdagingen aan te pakken. Het proces omvatte een diepgaande analyse, on-site besprekingen en de creatie van een actieplan voor transformerende verbeteringen. De ontwikkelingsreis werd gekenmerkt door open communicatie, snelle feedback en flexibele aanpassingen, waardoor de uiteindelijke productalignering met de visie van de klant werd gegarandeerd.

Onze toewijding ging verder dan de lancering, met voortdurende monitoring, gebruikersondersteuning en continue verfijning. Het succes van deze samenwerking ligt in een nauwgezet begrip van de behoeften van IML Messe Logistics, samenwerkend probleemoplossen en de naadloze integratie van geavanceerde technologie voor voortdurend succes in wereldwijde beurslogistiek.